Over myPharma

U leeft in de tijd van de digitale revolutie. Een tijd waarin u overdonderd wordt door heel veel online informatie.

Het zijn de duimpjes en de likes op Facebook, het zijn de sterren onder een online artikel. Kortom, het gaat niet meer om de informatie zelf.

Wat zwaarder weegt, is wat anderen vinden van de informatie die u biedt. De voortgang van uw bedrijf valt of staat met de aanbevelingen van de gebruiker.

Kansloos zijn de apothekers die online onzichtbaar zijn. Ze zijn als artiesten zonder publiek.

Het gaat niet meer om schuiven met doosjes. Steeds meer klanten stellen de vraag: waar is uw apotheek de oplossing voor? Mensen hebben steeds meer behoefte aan hulp en goede medische voorlichting.

En u, welke rol speelt u in het leven van uw klant?

Stel dat u met 1 uur per maand uw gehele online marketing op orde heeft zonder dat u daar extra personeel voor hoeft in te huren?

Welk verschil zou u voor uw klanten kunnen maken als u de online kansen juist nu met beide handen aanpakt? Hoeveel meer klanten kan u daarmee nog beter helpen?

Nu al voelen we de concurrentie van Farmaline, Newpharma… maar helaas zal u ook zeer snel geconfronteerd worden met grote spelers als Amazon en Bol.com. Daar komt nog bij, de familie Colruyt heeft de webapotheek Newpharma nu volledig in haar bezit (8 juli 2021 – De Tijd). Reden te meer dat u al voorbereid bent.

Zelf ben ik apotheker en sinds 2002 gebeten door het internetvirus. Correct en begrijpelijk informeren van patiënten vond ik vanaf het begin zeer belangrijk.

Toen het internet opkwam, zag ik de kans om dit niet alleen achter de balie te doen, maar mijn patiënten ook de kans te geven om goede informatie rustig thuis door te nemen. Ik combineerde zodoende mijn farmaceutische zorg met mijn hobby.

Ik ben vader van 4 opgroeiende kids en getrouwd met Ria. Door de pubers word ik voortdurend geconfronteerd met de impact van social media. Ze staan ermee op en gaan ermee slapen.

Veel van hun gedrag wordt bepaald door Instagram posts en de reacties van anderen op hun Snapchat. Dit heeft mij aan het denken gezet. Ik zag hierdoor niet alleen het belang van websites maar ook die van social media.

Het belang van social media en website bij aankoopgedrag is immens. Het is volledig ingebed in het dagelijks leven van onze klanten en hun kinderen. Deze trend zal verder toenemen.

Stilstaan is achteruitgaan. Daarom heb ik met mijn bedrijf myPharma speciaal voor apothekers die met hun tijd meegaan en een passie hebben voor klantenbinding tools en concepten ontwikkeld om u te ondersteunen met uw totale online communicatie.

De voordelen zijn

  • Met een beperkt budget (vanaf € 3,50 per dag) en weinig tijdsinvestering (1 uur per maand) bent u online een topper
  • U profileert uzelf als expert op gezondheidsvlak
  • U kan niet alleen in de apotheek maar ook online de kaart van farmaceutische zorg trekken
  • U krijgt meer klantenbinding waardoor u minder vatbaar bent voor de grote online-spelers

Want hoe fijn zou het zijn als:

  • Uw apotheek meteen een goede eerste indruk maakt met een professionele website die u continu nieuwe klanten oplevert. Zo groeit uw winst en houdt u uw bedrijf levensvatbaar.
  • U dagelijks waardevolle content en nieuwsbrieven met uw klanten deelt. Dit betekent dat u Top Of Mind blijft en zij steeds weer bij u terugkomen.
  • U een alles-in-één Plug & Play online marketingsysteem in handen heeft zonder dat het u veel tijd of een groot budget kost.
  • U zelf bepaalt welke promotie u doet en dit gemakkelijk via het systeem inplant. Hierdoor houdt u meer tijd over voor zaken die er voor u echt toe doen.
  • U weet dat u in uw gemeente concurrerend blijft en uw waarde behoudt. Voortaan groeit uw naamsbekendheid en voelt u meer waardering voor uw vak.

Passie groeit als u ze deelt...

Vandaar dat we veel belang hechten aan samenwerkingsverbanden. De keuze van onze partners is vooral ingegeven vanuit het kwaliteitsaspect en niet vanuit commerciële overwegingen.

We werken met een beperkt aantal mensen in dienstverband maar doen ook beroep op freelancers waar nodig. Bovendien kan u daarnaast een beroep doen op coaches om u bij te staan.

Bij myPharma kan u niet alleen terecht voor een website maar eveneens voor een blogsite waar u de diverse social-mediakanalen vanuit 1 platform beheert of door ons laat beheren.

Maar we weten het…

…als mens willen we graag dat alles zoveel mogelijk bij het oude vertrouwde blijft. We stellen veranderingen zo lang mogelijk uit.

Totdat er een moment komt dat het niet meer langer kan en we echt de verandering hebben door te zetten.

Graag spreken we apothekers die de online kansen van vandaag de dag willen aanpakken. Boek uw gratis persoonlijke strategiegesprek direct in onze agenda.